2011. április 15., péntek

Az indiai ékszerek világa - videó

.
Minden nő szereti az ékszereket. Indiában viszont nem csupán szeretik a nők az ékszereket, de kivétel nélkül mindenki viseli is őket. Míg itt rengeteg olyan nőt látni az utcákon, aki szinte semmilyen ékszert nem visel, addig Indiában a nők ki nem lépnének az utcára ezek nélkül a kiegészítők nélkül. Gyönyörű, színes szárikban (hagyományos indiai ruha, amely egy hosszú anyagból, szoknyából és blúzból áll), és felékszerezve minden indiai nő kicsit Sri Laksmit, a gazdagság és jólét istennőjét idézi, aki egyben a nőiesség, a feleség, háziasszony szimbóluma is.

Arról már készült egy videófilm, hogy a kucsipudi táncban a táncos milyen ékszereket és kiegészítőket visel, amit már itt láthattál a blogon...>>>

A mostani videó arról szól, hogy az indiai nők, milyen ékszereket szeretnek viselni a hétköznapokban. Erről egy kedves indiai "vendéggel" beszélgettem, aki már régóta itt él Magyarországon, de azért az indiai hagyományokank megfelelően öltözködik és viseli az ékszereit. És mellesleg igen közel áll hozzám, ami a videóból ki is derül.







Ha tetszett a bejegyzés, ne foszd meg tőle a barátnődet! Küldd neki tovább!


Üdv:

Zsuzsa












.