2011. június 30., csütörtök

Egyszerű tipp Indiából a gyönyörű hajért

.
Megcsodáltad már, hogy az indiai nőknek milyen szép a hajuk? Ha Te is szeretnéd, hogy olyan szép, sima és fényes legyen a hajad, mint az indiai nőknek, akkor most elárulok Neked egy nagyon egyszerű praktikát, amivel Te is gyönyörűvé varázsolhatod a hajad.

A kuchipudi fellépéseken sokáig tart, amíg a "hajkorona" elkészül és a sok kiegészítő felrakása igencsak igénybe veszi a hajat. Ezért én sokszor élek ezzel az egyszerű trükkel. De amúgy is itt a nyár és a nap, a vízben való úszkálás, hajfestés, stb. eléggé igénybe veszi a hajat, így jó szívvel ajánlom, ha úgy érzed, hogy ráfér egy kis kúrálás a hajadra és a fejbőrödre.


Ehhez pedig nem kell más, mint egy kis olaj, persze nem mindegy, hogy milyen. A legjobb a kókuszolaj, de lehet amla (indiai egres), vagy esetleg mandula olaj. Ezeket az olajokat be lehet szerezni itt, Magyarországon is a nagyobb drogériákban, vagy bioboltokban. Az üvegre rá van írva, hogy hajolajat tartalmaz. Egy üveg ilyen olaj jó néhány hónapig elég. A képeken látható olajokat lehet nálunk kapni. Az olívaolaj, napraforgóolaj és egyéb étkezési célra használt olajak nem jók hajolajozásra.

Az indiaiak, nemcsak a nők, de a férfiak is előszeretettel olajozzák a hajukat, ami nagyon jót tesz a hajnak és a fejbőrnek, és felfrissíti a lelket. Van, aki naponta teszi ezt, de igazából elég, ha hetente egyszer beolajozzuk a fejünket egy éjszakára a következőképpen.


Mielőtt lefekszünk néhány kanálnyi olajat oszlassunk el a fejbőrön, és a hajon. (Nem kell, hogy csöpögjön a fejünkről, de azért tegyünk eleget.) Majd masszírozzuk a fejbőrbe egy kicsit, úgy hogy közben mozgatjuk a fejbőrt a koponyánkon.

Ezután nem kell mást tenni, mint egy törölközőt tenni a párnánkra, hogy az ne legyen olajos, és mehetünk is aludni. Másnap reggel pedig lehet hajatmosni. Persze, aki akarja, megteheti ezt napközben is, ha jó néhány órát a fején hagyja az olajat. Utána sokkal selymesebb lesz a haj, lassabban is zsírosodik, és ha rendszeresen végezzük, segít megőrizni a hajunk rugalmasságát, fiatalságát és nem utolsó sorban megelőzni a hajhullást.

Próbáld ki, ha szeretnéd a fejedet egy kicsit ellazítani, ugyanakkor megszépülni is!


Üdv:


Zsuzsa











.

2011. június 21., kedd

Kucsipudi az OFF Porondon

.
A legutóbbi bejegyzésben meghívtalak a múlt heti fellépésemre a POSZT-on, ahol is az OFF Porondon, a Jókai téren léptem fel. Az itteni programokat már néhány éve a pécsi MárkusZínház (egy nagyon remek kis bábszínház) szervezi, és ők kértek fel, hogy szerepeljek egy este.

A szervezők egy kis, szabadtéri színpadot állítottak fel, egy sátorral a nézőtér felett. Az egész színpadnak, térnek nagyon kellemes hangulatot kölcsönöztek. A programok nagyon változatosak voltak - kicsik és nagyok egyaránt találhattak itt maguknak valót. Nagyon sokan jöttek az egy hét alatt az előadásokra, így a kucsipudi esten is szép számmal voltak nézők.

Bár még új és ismeretlen műfajnak számít ez a klasszikus dél-indiai tánc, a kucsipudi, a visszajelzések alapján úgy érzem, elnyerte az emberek tetszését. Készült néhány fotó az estről, amelyeket megtekinthetsz itt, a POSZT oldalán. Ha lemaradtál az előadásról, de szívesen ott lettél volna, akkor van egy jó hírem. Készült róla videó is, amelyből egy rövid kis összeállítást szeretnék itt a blogban is majd közzétenni.

Nagyon örülök, hogy ilyen sok ember jött el és élvezte az előadást. Ha esetleg Te most nem tudtál eljönni, akkor a legközelebbi előadáson itt a helyed, hiszen egy élő előadás mindig nagyobb élmény, mint egy videó!




Üdv:

Zsuzsa







.