2011. június 30., csütörtök

Egyszerű tipp Indiából a gyönyörű hajért

.
Megcsodáltad már, hogy az indiai nőknek milyen szép a hajuk? Ha Te is szeretnéd, hogy olyan szép, sima és fényes legyen a hajad, mint az indiai nőknek, akkor most elárulok Neked egy nagyon egyszerű praktikát, amivel Te is gyönyörűvé varázsolhatod a hajad.

A kuchipudi fellépéseken sokáig tart, amíg a "hajkorona" elkészül és a sok kiegészítő felrakása igencsak igénybe veszi a hajat. Ezért én sokszor élek ezzel az egyszerű trükkel. De amúgy is itt a nyár és a nap, a vízben való úszkálás, hajfestés, stb. eléggé igénybe veszi a hajat, így jó szívvel ajánlom, ha úgy érzed, hogy ráfér egy kis kúrálás a hajadra és a fejbőrödre.


Ehhez pedig nem kell más, mint egy kis olaj, persze nem mindegy, hogy milyen. A legjobb a kókuszolaj, de lehet amla (indiai egres), vagy esetleg mandula olaj. Ezeket az olajokat be lehet szerezni itt, Magyarországon is a nagyobb drogériákban, vagy bioboltokban. Az üvegre rá van írva, hogy hajolajat tartalmaz. Egy üveg ilyen olaj jó néhány hónapig elég. A képeken látható olajokat lehet nálunk kapni. Az olívaolaj, napraforgóolaj és egyéb étkezési célra használt olajak nem jók hajolajozásra.

Az indiaiak, nemcsak a nők, de a férfiak is előszeretettel olajozzák a hajukat, ami nagyon jót tesz a hajnak és a fejbőrnek, és felfrissíti a lelket. Van, aki naponta teszi ezt, de igazából elég, ha hetente egyszer beolajozzuk a fejünket egy éjszakára a következőképpen.


Mielőtt lefekszünk néhány kanálnyi olajat oszlassunk el a fejbőrön, és a hajon. (Nem kell, hogy csöpögjön a fejünkről, de azért tegyünk eleget.) Majd masszírozzuk a fejbőrbe egy kicsit, úgy hogy közben mozgatjuk a fejbőrt a koponyánkon.

Ezután nem kell mást tenni, mint egy törölközőt tenni a párnánkra, hogy az ne legyen olajos, és mehetünk is aludni. Másnap reggel pedig lehet hajatmosni. Persze, aki akarja, megteheti ezt napközben is, ha jó néhány órát a fején hagyja az olajat. Utána sokkal selymesebb lesz a haj, lassabban is zsírosodik, és ha rendszeresen végezzük, segít megőrizni a hajunk rugalmasságát, fiatalságát és nem utolsó sorban megelőzni a hajhullást.

Próbáld ki, ha szeretnéd a fejedet egy kicsit ellazítani, ugyanakkor megszépülni is!


Üdv:


Zsuzsa.