2012. június 5., kedd

Indiai est Kathputli bábokkal a POSZT-on

.
Ismét itt a nyár, és ha nyár, akkor POSZT! Tavaly egy kuchipudi est keretében én is résztvehettem a POSZT programjain, mint előadó az OFF-Porondon, a MárkusZínház szervezésében, ami egy nagyon kedves emlék számomra. (Itt megnézheted az előadásról készült videót.) Most viszont egy olyan Indiához kötődő programot szeretnék Neked ajánlani, amit már nagyon kíváncsian várok. Ez pedig nem más, mint egy Indiai est Kathputli bábokkal és Indiáról szóló képes útibeszámolóval.


Ezt az előadást egy kedves tanítványom, Vajda Zsuzsa és férje Pilári Gábor tartja. Ők a MárkusZínház bábművészei, akik úgy döntöttek, hogy idén februárban többed magukkal ellátogatnak Indiába, ott is főleg Gujarat és Rajasthan tartományokba, hogy megismerkedjenek a hagyományos indiai bábjátékkal és hogy új indiai tagokkal bővítsék társulatuk báb részlegét. Útjukat számos kaland és élmény kísérte, és ezek emlékeivel, sok-sok képpel és csodálatos indiai Kathputli bábokkal tértek haza.

Ezeket a bábokat már láttam a MárkusZínház társulatának új helyén. A kilenc új tag, a Táncosnő, Kígyóbűvölő, Bengáli, a két Maharadzsa, a Zsonglőr a labdával, a Hercegi pár a tevével és a Lovas a lóval  egy kiállításon együtt várták a Nagyérdeműt a fényképekkel a háttérben, hogy meséljenek egy kicsit Indiáról. Egyik kedvencem a táncosnő, aki egy kecses és trükkös mozdulat segítségével bizony szoknyája szélét is felcsippenti, ha nagyon belemelegszik a táncba. 


Ezen az Indiai eseten a Márkuszínház bábművészei segítségével megelevenednek a társulat új és egzotikus indiai bábjai. De nem csupán a bábjátékot élvezhetjük, hanem, ha csak egy rövid ideig is, de mi is Indiába repülünk, részesei leszünk az ottani varázslatos élményeknek az este útibeszámolója, valamint a varázslatos fényképek által. Én már nagyon várom az estet, és ha van kedved, lehetőséged, ajánlom, hogy Te is csatlakozz, vagy ha van olyan ismerősöd, akit érdekelhet ez a program, kérlek, oszd meg vele is ezt a bejegyzést!

Helyszín: POSZT, OFF-Porond, Pécs, Jókai tér
Időpont: 2012. június 13. szerda, 19:00 óra


Gyere el Te is, és élvezzük együtt India varázsát!

Üdv:

Zsuzsa

.