2012. június 21., csütörtök

Meglepetés az Indiai Esten

.
Múlt héten nagy várakozással készültem a MárkusZínház  Indiai Estjére a POSZTon, ahol az indiai útjukon szerzett élményeiket, képeiket osztották meg, és nem utolsó sorban újonnan szerzett gyönyörű Kathputli bábjaikat mutatták be. Bár már én is személyesen megtapasztaltam Indiát a tanulmányutam során, azért kíváncsian vártam az előadást, hiszen India északi részén nem jártam, Gujarat és Rajasthan, ahol a MárkusZínház művészei barangoltak, sok újdonságot tartogatott számomra is.

Szóval nagy örömmel készültem az estre, mikor is....
Az előadás előtti este megszólalt a telefonom, hogy bizony a MárkusZínház idén is szeretne meghívni a POSZT-ra, egy nyitó és egy zárótánc erejéig az Indiai Estre. Nagyon örültem a felkérésnek, de egy kicsit izgultam is, hiszen nem volt sok időm felkészülni. Persze mindig rendszeresen gyakorlom a darabokat, amiket eddig tanultam, mert bármikor érkezhet egy ilyen "sürgős felkérés", de egy gyors beugrás mindig tartogat izgalmakat.

Mivel csupán az előadás elején és végén táncoltam, ezért végig tudtam hallgatni az útiélmények sok-sok képpel fűszerezett elbeszélését, valamint a MárkusZínház új indiai bábjainak bemutatkozását. Számomra lenyűgöző volt, hogy a bábok mozgásában megjelennek ugyanazok a jellegzetes, finom indiai mozdulatok, amelyek nemcsak a hétköznapi indiai emberek életében, de a klasszikus indiai táncokban is jelen vannak. Ámulattal figyeltem, hogy a bábok, amelyek "a kifejezés eszközei", hogyan telnek meg valódi indiai élettel, maradéktalanul visszatükrözve és visszahozva Indiai varázsát!

A másfél órás előadás bizony hamar elrepült, és úgy éreztem, hogy ennek a hatalmas országnak megint egy szeletkéjével gazdagabb lettem.

Ha lemaradtál erről a különleges estéről, de szeretted volna velünk együtt élvezni India varázsát, akkor nézd meg az alábbi néhány perces összefoglaló videót ízelítőül!

Jó szórakozást!

Üdv:


Zsuzsa.