2010. június 13., vasárnap

A kuchipudi 16, nemcsak az egészségre gyakorolt jótékony hatása

.

Ebben a tanulmányban megtalálod azt a 16 pozitív hatást, amelyeket magadon is megtapasztalhatsz, ha közelebbi kapcsolatba kerülsz a kuchipudival.

- Ezt a tanulmányt azoknak ajánlom, akik komolyan gondolkoznak azon, hogy jobban megismerkedjenek a kuchipudival, hogy belevágjanak a tanulásába. Ez a tanulmány megmutatja azokat az előnyöket, amelyek megvannak a kuchipudiban az egyéb mozgásformákhoz képest, és amelyek miatt érdemes az indiai táncok gyöngyszemét a gyakorlatban is megismerni.

- Ezt a tanulmányt nem ajánlom azoknak, akik úgy gondolják, hogy a kuchipudi egy egyszerű, felületes tánc, és nem tud nekik semmi újat, különlegeset, de legfőképp örömet nyújtani.
Azoknak sem ajánlom, akik elkezdtek megismerkedni a bloggal, és úgy gondolják nem elég emelkedett szinten közelítem meg a témát. Nekik sem ajánlom, mert szeretném közvetlen, egyszerű módon átadni az ismereteimet, hogy ezt a táncot népszerűsítsem.

- Ha elolvasod ezt a tanulmányt, és csak egy olyan indokot találsz benne, ami miatt úgy gondolod, hogy belefogsz a kuchipudi tanulásába, már egy nagy lépést teszel abba az irányba, hogy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb és tartalmasabb életet élj, amivel nemcsak saját magadnak, de másoknak is örömet okozhatsz! Ha te jól érzed magad, akkor az pozitív hatással lesz a környezetedre is!

- Ha inkább kihagyod, akkor biztos lehetsz benne, hogy elszalasztasz egy lehetőséget, hogy hasznos tudnivalókat sajátíts el, és hogy jobban érzed magad a bőrödben. Miért hagynád ki, ha ezzel jót tehetsz magadnak?

Most pedig következzen egy kis ízelítő abból, hogyan épül fel a tanulmány:

Részlet A kuchipudi 16, nemcsak az egészségre gyakorolt jótékony hatása c. tanulmányból:

Tehát, ha nem tudod, milyen mozgásba kezdj bele, ajánlom a kuchipudit, hiszen mint mozgás, megvan az összes az egészségre gyakorolt jótékony hatása, de több annál, mivel mint táncforma, többet ad az olyan szokványos testgyakorlási formáknál, mint az aerobic, pilates, torna, jóga, stb. Ezek hasznosak, de magányos és egyhangú tapasztalatot adnak az egészség és wellness elérésben a táncokkal szemben. Ezen felül a kuchipudinak a nyugaton megszokott táncformákhoz képest is vannak meglepő előnyei. Nézzük meg szépen sorjában ezeket az előnyöket.

Először is nézzük, melyek azok a fizikumunkra gyakorolt pozitív hatások, amit a kuchipudi gyakorlásával – sok más mozgásformához hasonlóan – el lehet érni…

Tehát a kuchipudinak jó hatása van fizikailag az egészségünkre, de tudtad azt, hogy a mozgás az agyműködésre is pozitívan hat? A mozgás emeli a légzésszámot, és a szívverést, hogy az agy több vért kapjon, és így igen intenzíven stimulálja a működését. Tanulmányok azt mutatják, hogy a mozgásra válaszul az agyi véredények növekszenek. Nézzük, miben is javítja a kuchipudi az agyműködést…

A kuchipudi további pozitív hatásai, amelyet a táncok kivételével a megszokott testgyakorlási formák nem nyújtanak…

Mit ad a kuchipudi, amit a nyugati táncok nem…

Ahhoz, hogy megkapd ezt az ingyenes tanulmányt, nem kell mást tenned, mint hogy kéred a Kuchipudi Kalauzt bal oldalon lent, és máris küldöm!

Üdv:

Zsuzsa